maanantai 9. joulukuuta 2013

Huono olo herkuttelusta

Pidin itsenäisyyspäivänä ihan luvallista herkkupäivää. Päätin tietenkin pistää hösseliksi jo heti aamusta ja hain pari munkkia aamukahvin kanssa. Herkkupäivinäkin pyrin syömään normaalit ateriat, mutta niiden lisäksi annan itselleni luvan syödä herkkuja. Itsenäisyyspäivänä olin suunnitellut herkuttelevani koooooko päivän!






Kävipä kuitenkin niin, että jo yhdestä munkista aamukahvin kanssa tuli minulle niin huono olo, että vääntelehdin koko loppupäivän sohvalla tuskaillen. Säännöllinen, terveellinen ruokavalio on minulle todella tärkeää - se auttaa minua pysymään mitoissani, kehittymään urheilussa ja auttaa minua pysymään terveenä. Joskus kun kuitenkin tekisi mieli oikein luvan kanssa herkutella, niin oma hyvä ruokavalio "kostautuu". Kroppa ei kestä enää rasvaisia hiilarihöttöpommeja ja menee täysin sekaisin. Kannatan ehdottomasti ennemmin terveellistä ruokavaliota kuin herkuttelua, mutta kun olet käynyt kaupassa ostamassa herkkuja ja olet innoissasi herkkupäivästä, niin kyllä se pistää hamittamaan, kun kroppa sanoo vastalauseen.

Näin jälkeenpäin ajatellen, koen tämän tietenkin ihan vain positiivisena asiana. Ei oikein tee edes mieli mitään, mistä tulee huono olo. Siispä kaupassa on entistä vähemmän houkutuksia, mihin voi retkahtaa ;)  Tänä päivänä tuntuu aivan uskomattomalta, että tällainen entinen sokerihiiri ei enää ensinnäkään himoitse jatkuvasti karkkia ja toisekseen tämä äidin pieni pullapallero ei enää herkuttele leipomuksilla joka kahvikupposen kanssa. Uskomatonta, mutta totta! 

Kun teet päätöksen paremmasta ruokavaliosta, niin pidä siitä kiinni! Jossain vaiheessa tulet huomaamaan, että kroppasi on vieroittunut sokerista ja pullahötöstä, jolla olet sitä ravinnut. Sitten ei olekaan enää helppoa paluuta entiseen, sillä seuraukset voi olla ikäviä, niinkuin minulla tuon yhden munkin jälkeen. Kun kroppa kerran pääsee eroon turhasta ruonasta, ei se enää jatkossa pysty sulattamaan sitä yhtä hyvin. Kehoni on temppelini ja sitä rataa - pidetään siitä siis hyvää huolta :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti