keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Supermunakas

Viime viikolla tuli tosiaan jälleen kokkailtua jääkaapin jämistä ruokaa ja tuloksena oli mielestäni mahottoman hyvä munakas! Ei ole mikään erikoinen resepti, mutta halusin tämän kuitenkin tänne jakaa :) Lopputulos oli todella lihaisa, joten söin munakasta lounaana. Se on ehkä hieman tuhti välipalana, mutta jos on tullut syötyä kevyempi lounas, niin miksei se kävis myös sitten hyvin välipalaksi...




Ainekset:

- 3 munaa
- 2 valkuaista
- n. 1dl sipulilla maustettua Créme Fraichea
- n. 200g jauhelihaa
- n. 1 dl kylmäsavupororouhetta


Paista jauheliha ja mausta se oman mielesi mukaan. Sekoita munat, valkuaiset ja Créme Fraiche vispilällä keskenään. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele sekaan pororouhe sekä paistettu jauheliha. Uuniin 175° ja noin tunti. 




En löytänyt meiltä tuohon hätään mitään laakeampaa uunivuokaa, joten tein munakkaan pieneen vuokaan, jolloin siitä tuli sitten melko paksu. Muniahan voi myös lisätä oman mieleen mukaan, jos haluaa esimerkiksi vähän isomman satsin vähän vähemmällä lihalla. En lisännyt suolaa muuta kuin vähän jauhelihaan, sillä tuo kylmäsavuporo on melko suolaista. Tein munakkaan rinnalle yksinkertaisen cantaloupe-melonisalaatin. Melonin makeus tasapainotti todella hyvin munakkaan suolaisuutta.






Tätä munakasta voi ihan hyvin myös pakastaa! Olen itse pakastanut rasioissa valmiita paloja vastaavanlaista munakasta ja joskus kun ei ole esimerkiksi ollut aikaa tehdä aamulla eväitä töihin, niin nappaan pakkasesta yhden rasian mukaan. Hyvä salaatti kylkeen, niin kyllä toimii :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti