perjantai 22. marraskuuta 2013

Stressinlievitystä

Tässä viime aikoina on sattunut kaikenlaista ikävää, jota ilman olisin pärjännyt vallan mainiosti. Ei auta kuitenkaan itkeä kun maito on jo kaatunut pöydälle tai jotain sinne päin... Olen ollut siis kaikista näistä yhtä aikaa kasaantuneista ikävistä asioista ajoittain aivan ylistressaantunut ja etsinyt helpotusta huoliin ja lievitystä ahdistukseen. Urheilu on henkireikä, josta tulee aina hyvälle mielelle, mutta jos deadline puskee päälle ja raportti on täysin kesken, niin ei oikein voi vetää rotsia niskaan ja lähteä salille. Mulla kun tuo salireissu saattaa hyvinkin kestää sen 2-3 tuntia matkoineen. No mitäs sitten voi tehdä? 




Uskokaa tai älkää, mutta mä olen löytänyt stressin hallintaan avuksi sisäisen marttani :) Nimittäin askertelu on sellaista puuhaa, jota voi tehdä vaikka 5-15 minuuttiakin kerrallaan, jotta saa hetkeksi levähtää työn parista! Eilen illalla tein pitkää koulutehtävää, joka en tuntunut millään saavan päätökseen. Tuskastuin niin pahasti, että päätin sitten tarttua tuumasta toimeen ja alkaa vihdoin tekemään joulukranssin, johon innostuin ostamaan tarvikkeet parisen viikkoa sitten Tiimarin loppuunmyynnistä. Tadaa!



10 minuuttia keskittymistä askarteluun ja kas kummaa, siitähän se raporttikin sitten aika nopsakasti valmistui :) Olen koittanut myös kääntää ajatuksia poispäin omista ongelmistani ja keskittyä välistä muihin ihmisiin - niinkuin omaan poikaystävään, joka kai hänkin tarvitsee joskus huomiota ;) Mietin tapoja, miten voisin olla kiva jollekin kaverille tai poikaystävälle ja toteutan parhaani mukaan mieleen tupsahtavia ideoita. Helpottaa kummasti omaa olo, kun tekee jotain kivaa jollekin toiselle, eikä vain mieti koko ajan kuinka surkeaa itsellä on!


Miestenpäiväsuklaa...

...jonka mä ite söin ja leivoin piparit tilalle :D Koristella ei ehtinyt, kun nekin oli kiire syödä!

Eli, jos on stressiä tai muuten vain murheita, niin unohda hetkeksi kaikki muu ja keskity johonkin, joka saa mietteesi muualle tai keskity miettimään, miten voisit tuottaa iloa jollekin muulle ihmiselle. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti