maanantai 15. heinäkuuta 2013

ICE ICE BABY!

Maanantain kunniaksi jaan teille viikonlopun aikana kehittämäni - kerrankin onnistunut jäätee-resepti. Tai siis, en tiedä kehtaako sitä oikein reseptinä mainostaa, kun siihen tarvitaan vain 3 ainesosaa ja ei juurikaan vaadi panostusta :D No mutta tässä se joka tapauksessa tulee! Ainekset: persikoita, Stevia Green-jauhetta ja pari teepussia ja vettä. Itse käytin tuota Liptonin pussiteetä, kun se nyt oli ainoa tavallinen tee kaapissa, mutta suosittelen käyttämään jotain pehmeämmän makuista, esimerkiksi Twiningsin Earl Greyta.


Keitä noin 1,5 l vettä. Kaada kiehunut vesi kannuun, jossa kaksi teepussia. Anna hautua vain hetken aikaa (itse odotin noin minuutin), jottei teestä tule liian kitkerää. Heitä teen sekaan noin 0,5 dl Stevia Green jauhetta ja sekoita kunnolla. Anna teen jäähtyä samalla kun leikkaat 2,5 - 3 persikkaa ohkaisiksi lohkoiksi. Kun tee on käden lämpöistä, heitä persikat joukkoon ja nosta teekannu jääkaappiin maustumaan. Tee saa maustua melko kauan aikaa - itse pidin jääkaapissa noin 24 h ennen tarjoilua, jotta persikoista pääsee mukavasti makua teen joukkoon. Persikat voi pitää kannussa ja kaataa myös lasiin tarjoiltaessa.


NAM! Hyvää oli, vaikka itse sanonkin :) Ei yhtään liian makeaa omaan makuuni. Täytyykin varmaan alkaa tekemään uusi satsi, koska ensimmäinen on jo ihan finaalissa. Sitä nimittäin on mennyt lähes joka välipalalla :D


Mahtavaa maanantaita kaikille!





2 kommenttia:

  1. Linda haluaa pepputreenistä postausta! :) pus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linda saa pepputreenipostauksen viimesitään ensi viikolla ;)

      Poista