torstai 4. heinäkuuta 2013

Kevytomenapiirakka

Mahtava työntäyteinen päivä takana ja nyt pitäisi salille polkaista. Ohjelmassa tänään perus vatsasarja (muistaakseni 440 toistoa) ja päälle tunti crossaria. Kiinnostaisiko toi vatsalihastreeni ketään? Se on ihan oma kehittämä yhdistelmä, joka ainakin tähän asti hyvin toiminut :) Välissä pitää tietenkin muistaa vaihdella liikkeitä ja painoja, jotta kehitys jatkuu...


Tiistain SUPpauksesta on edelleen kuvat (toivottavasti) tulossa, joten en vieläkään kerro siitä sen enempää. Hö. No mutta, tein eilen niin taivaallista omenapiirakkaa, että ajattelin ohjeen saman tien jakaa tänne! Ohje on alunperin The Good Morning -blogista, mutta koska en ihan tarkkaan sisältöä muistanut, niin vähän jouduin säätämään omien tarpeiden mukaan.



Ainekset:

- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 1,5 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta (itse käytin HERA80)
- 3/4 dl mantelirouhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1/2 dl Stevia Green makeutusjauhetta

- 4 munanvalkuaista (okei tunnustan - mä rikoin yhen munan, joten 1 keltuainenkin lipsahti mukaan)
- 2 banaania
- 1/2 dl vettä
- 1/2 dl tai 1 dl Skyr vaniljarahkaa (vähän riippuu, kuinka paksua taikinasta haluaa)

4 vihreää omenaa (pienehköjä)

Kun olen kerta niin kärsimätön keittiössä, niin surautin kaikki ainekset tehosekoittimessa sekaisin. Ei tarvitse hirveästi surruttaa sitä taikinaa siellä koneessa ja voi toki sekoittaa hienosti ensin kuivat aineet keskenään ja lisäillä sitten joukkoon muut, mutta hyvin onnistui muutenkin :) 


Voitele piirakkavuoka (itse käytin kookosöljyä). Paistoin omenaviipaleita miedolla lämmöllä öljytilkassa pannulla ennen taikinan päälle asettelua.  Ja piirakkaa paistetaan 175 asteessa noin 30-35 min. 

Vaniljakastikkeeksi tein (yllätys yllätys) tehosekoittimessa blendin vaniljan makuista Skyr-rahkaa, luonnonjogurttia, vaniljatankoa rouhittuna ja hieman Stevia Green-makeutusjauhetta. Ihan mieletöntä! Poikaystäväkin oli sitä mieltä, että piirakka oli todella hyvää ;)




Kannattaa kokeilla! OIKEASTI! Ja oli tosi helppokin kaiken lisäksi... ;)

2 kommenttia:

  1. Hei Laura!En luonnostaan käytä proteiinijauheita, voiskohan piirakoissa korvata tämän jollain? Ja vatsalihastreeni KIINNOSTAA ainakin täällä!
    S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kyllä protskujauheet voi aina korvata! Sen voi korvata lisäämällä hieman enemmän kaurahiutaleita taikinaan tai esimerkiksi täysjyväjauhoilla tai tattarijauhoilla. Myös maitorahkaa voi käyttää pikkasen enemmän, jotta taikinaan saa vain hieman enemmän rakennetta :)

      Vatsalihastreenistä yritän saada postauksen aikaiseksi viimeistään ensi viikolla! Ihana saada palautetta :)

      Poista