keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Vadelmapiirakka

UIH, on kuulkaa paikat niin jumissa eilisestä SUPpauksesta ja edelleen siitä Bootylicious-jumpasta! SUP-kuvia odotellessa ajattelin täyttää ensimmäisen lukija-toiveen ja jakaa ohjeen ihanaan vadelmapiirakkaan - tai miksei muitakin marjoja voisi käyttää :) 

Tähän pyritään...



Huono kuva, mutta kutakuinkin tällaista sen pitäisi olla. Hö. Noh, joka tapauksessa - aloitetaan! :)

- 1/2 dl mantelirouhetta
- 3/4 dl Stevia-sokeria
- 1/4 tl suolaa (käytin ihan jauhettua merisuolaa)
- 4 rkl vaniljalla maustettua rasvatonta luonnonjogurttia (maustoin itse paloitelluilla vaniljatangoilla)
- 1 muna
- 2 valkuaista
- 1/2 dl kokojyvä-vaniljaproteiinijauhesekoitusta (50/50)
- vadelmia

Sekoita kaikki ainekset yhteen vadelmia lukuun ottamatta. Voit kokeilla myös lisätä taikinaan vähän leivinjauhetta. Kaada tasaiseksi vatkattu taikina uunivuokiin (itse käytän pieniä vuokia, mutta voihan tämän tehdä ihan piirakkavuokaankin. Muista voidella vuoat, että piirakat myös irtoavat niistä! Käytän monesti kylmäpuristettua kookosöljyä kaikkien vuokien voitelemiseen.

Ripottele vadelmia taikinan päälle ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia 200°.

Kaikki ainekset on sellaisia "noin"-mittoja, eli jos vaikuttaa siltä, että jotain tarvitsee enemmän tai vähemmän, niin voi hyvinkin näin olla ;)

Tänään jouduin lähtemään kotoa kiireellä, janoisena ja nälkäisenä, joten bussimatkalle töihin otin mukaan tällaisen...Robert´sin jäätee!



En yleensä juo jääteetä, koska niissä tuppaa olemaan aika paljon sokeria. Tämä oli kuitenkin niin hyvää, että ajattelin tekaista oman kevennetyn jäätee-reseptin! Jaan sen tänne, heti kun löydän toimivan yhdistelmän.

Kertokaa miten onnistuu, jos kokeilette piirakkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti