maanantai 29. heinäkuuta 2013

Sallittua herkkua - Rapsakka pannukakku

Huuuuuh. Olipas mukava aloittaa maanantai aikaisin, kun viikonlopun Summer sound-työputki tuntuu vielä uuvuttavasti koko kropassa. Mun pitäisi opetella sanomaan ei ylimääräisille työkutsuille, koska alan olla jo liian vanha tollaisiin festarihommiin - ei vanha jaksa enää valvoa :D Ei kuitenkaan auta nyt valittaa - aamulla oli noustava aikaisin syynäämään huomiseen Janni Hussin kuvaukseen mahdollisia kuvauspaikkoja. Laitan behind the scenes-kuvia varmaankin myöhemmin tällä viikolla...

Maanantain kunniaksi ajattelin jakaa tämän rapsakoiden pannukakkujen ohjeen, koska niitä voi käyttää melko monipuolisesti. Valmistustapakin on superhelppo - pannukakun paistuessa ehtii vaikka vähän lukemaan blogeja välissä ;)



Ainekset (1 iso pannukakku):

- 2 kananmunaa
- 0,5 dl kaurahiutaleita (itse taisin käyttää 4 viljan, mutta kaikki käy)
- 1,5 dl vaniljaproteiinijauhetta (esimerkiksi HERA80)
- 1 rkl sulaa kookosöljyä
- maitoa

Heitä kaikki muut ainekset paitsi maito tehosekoittimeen ja blendaa. Taikina on sen verran stydiä, että lisää siihen liraus maitoa ja sekoita uudestaan. Maitoa kannattaa lisätä ihan varovasti ja sekoittaa aina vähän kerrallaan, sillä taikinan kuuluukin olla paksua eikä perinteistä lettutaikinalitkua. Kun taikina on valmis, paista pannulla esimerkiksi kookosöljyssä miedolla lämmöllä. Bon appétit!

Jos tekee pannukakkua aamupalaksi, ehtii paistuessa vaikka aamulla pestä hampaat tai suorittaa muita pieniä aamutoimia :) Pannukakut ovat melko rapsakan oloisia, eli jos mieli tekee hieman mehevämpää purtavaa, niin suosittelen muuttamaan taikinan rakennetta. Omasta mielestäni nämä maistuvat vielä paremmilta, kun olivat olleet yön yli jääkaapissa!


Pannari-aamiainen <3


Tuo hillo, mitä kuvissa näkyy on aivan mieletöntä! Bongasin Helsingin Kauppatorilta mukavan miehen, joka myy erilaisia sokerittomia hilloja. Kotilan hillot tehdään vain satojen kappaleiden erissä ja ne ovat myös siitä erikoisia, että niissä käytetään vain ruokosokeria, josta on puristettu hiilihydraatit. Mustikka-minttu-makua oli enää muutama purkki jäljellä, sillä se on ollut todella suosittua ja mun oli pakko päästä kokeilemaan sitä! Se on hyvää! Jos liikutte Kauppatorilla, käykää ihmeessä bongaamassa tämä hillokauppias. Hilloja saa myös maistaa ennen ostamista, jotta löytää mieleisensä maun.




Tällä viikolla vielä ainakin yksi SUPERHERKKU blogiin tulossa - täytekakku! Resepti testattu suuremmalla yleisöllä, ja osui ja upposi ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti