maanantai 22. heinäkuuta 2013

Nopea evässalaatti

Sain viime viikolla kateellisia katseita The Tall Ship Races -työkavereilta evässalaatistani. Hauska sinänsä, koska salaatti oli maailman helpoin ja nopein tehdä. Kyhäsin salaatin hirveällä kiireellä lauantaina töihin, koska olin ihan välttämättä halunnut lähteä ennen työvuoroa lenkille, jonka takia sitten aikataulu venyi pahasti...Jouduin siis lenkin aikana miettimään nopean kokkausratkaisun, jonka ehtisin vielä tehdä nopeasti mukaan. Ratkaisu oli niinkin yksinkertainen, ettei minun itse asiassa tarvinnut kokata yhtään mitään, vaan lenkin päätteeksi juoksin lähikauppaan hakemaan salaattiaineksia sekä kaupassa paistettuja kanankoipia.



Olen Lidl:stä jonkin aikaa sitten hankkinut salaattilingon, joka helpottaa salaatin valmistusta huomattavasti. Salaatista saa pesemisen jälkeen hetkessä sopivan kuivaa ja salaattia voi myös säilyttää rasiassa jääkapissa, joilloin se säilyy tuoreena ja pestynä pitkään.



Yleensä en osta kaupassa tehtyjä valmiita ruokia, mutta hätätapauksessa voin turvautua juuri esimerkikis tällaisiin kanankoipiin. Jääkaapissa löytyy tätä nykyä hyvin usein keitettyjä kananmunia, joten niistä sai vielä hyvän lisän salaattiin. Keltuainen tuo mielestäni sopivasti sellaista makua salaattiin, että kastikkeita ei tarvita.




Salaattiainekset ja munat paloiksi, kanoista nahka irti ja lihan voi repiä slaatin joukkoon, niin on nopeampi syödä tämä makuelämys :)




Valmistusaika 5 minuuttia, jos kanat ja kananmunat ovat valmiina! Eli todella helppo ja nopea ratkaisu kiireellisille ihmiselle. Ei enää niitä tekosyitä, ettei ehdi itse kokata ;)




Ja lounastauolla maistuu! Täyttävää, hyvää ja helppoa. Aamen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti