maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tehotreeni

Päätin maanantain kunniaksi jakaa tehotreenin kaikkien kanssa! Mitä tehdään? Tämä treeni (vain 5 liikettä) yhdistää lihaskunnon, rasvanpolton ja tasapainoharjoittelun. Lisäksi hapenottokyky nousee ja yleiskunto kohenee nopeasti tämän treenin avulla!

Välineiksi tarvitset vähintään 5kg käsipainot, leuanvetotanko ja mielellään bosu. Liikkeet toistetaan ilman taukoja kaikki putkeen. Vähintään 2 kertaa koko sarja läpi. Konkarit voi vetää 3 kertaa ja lisätä painoja oman vastuksen mukaan.


LIIKE 1:
Aloita liike selkä suorana, käsipainot sivuilla. Kyykisty alas peppu pitkälle, kuin kyykätessä, edelleen käsipainot sivuilla. Nousu kyykystä ylös ja jatka liikettä nostamalla kädet pystyyn asti sekä nousemalla yhtäaikaisesti varpailleen. Toista 20 kertaa.


 

Käsipainot ei olleet mukana kuvia otettaessa ja kuvat muutenkin hieman huonoja, mutta jos liikkeen pääidean saa, niin se on hyvä :)


LIIKE 2:
Tangolle hyppy. Asetu leuanvetotangolle (oksakin käy), kädet voi olla kummin päin tahansa tangolla. Tangon tulisi olla tarpeeksi korkealla, jotta joudut hyppäämään korkealle, mutta myös tarpeeksi matalalla, jotta kätesi yltävät tankoon jalat kiinni lattiassa. Ponnista jaloilla vauhtia ja hyppää tangolle loppuasentoon aivan kuin leukoja vedettäessä. Palauta hitaasti jalat maahan. Toista 20 kertaa.


LIIKE 3:
Vatsalihasrutistukset bosun päällä. Rullaa selkä hallitusti bosun päälle niin alas kuin vain mahdollista ja ponnista alhaalta jäleen istuma-asentoon. Toista 20 kertaa.


LIIKE 4:
Askelkyykky painojen kanssa. Tuttu liike, jossa käsipanot pidetään vartalon sivuilla, astutaan toisella jalalla askel eteenpäin (niin ettei polvi ylitä varpaita) ja taimmainen polvi painuu lattiaa vasten. Ponnistetaan etummaisella jalalla takaisin alkuasentoon. Toista toisella jalalla. Toistoja yhteensä 40, 20 per jalka.

 



LIIKE 5:
Burpee eli yleisliike. Aloita seisaaltaan, mene kyykkyyn ja hyppää punnerrusasentoon. Punnerra ja nouse punnerrusasennosta ylös ponnistaen hyppyyn. Toista 20 kertaa.


(Kuva http://fitnessgirl-lifestyle.blogspot.com)



Erittäin hyvä treeni, jos aloitat kuntoilua! Itse sain tällä ihan 3 viikossa huikean kunnonkohotuksen! 
Lisää tämä treeni 2 kertaa viikossa lyhen (eli noin 30-40 minuuttia) aerobisen treenin yhteyteen, niin kunto nousee hetkessä. Kovempikuntoiset voi lisätä nilkkapainot tangolle hyppyihin (liike 2) ja levypainot mukaan vatsarutistuksiin. 


Ihanan aurinkoista maanantaita kaikille! Kertokaa miten meni, jos kokeilette tätä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti