keskiviikko 28. elokuuta 2013

Juoksureleet

Kun siis olet päättänyt aloittaa juoksuharrastuksen ja alat pikkuhiljaa päästä hommassa vauhtiin, niin onkin aika panostaa seuraavaan asiaan - nimittäin kunnon varusteisiin. Etenkin kengät ovat todella tärkeä varuste juoksijoille. Kannattaa mennä lähimpään urheiluliikkeeseen ja pyytää apua kenkien valinnassa, jos ei ole itse varma millaiset kengät tarvitsee. Ainakin Stadiumissa olen saanut aina erittäin hyvää palvelua ja heillä on todella asiantuntevia henkilöitä ollut kenkäosastolla neuvomassa. Juoksukenkien valintaan vaikuttaa luonnollisesti mm. pronaatio ja lättäjalkaisuus. On myös erittäin tärkeää, että kenkä on oikean kokoinen - eli ainakin yhtä kokoa isompi kuin normaali kengän kokosi! Juoksukenkää tulee kokeilla jalkaan niin, että kokeilee kenkää kaikissa ääriasennoissa. Jos isovarvas koskettaa kengän kärkeä jossakin asennossa, kenkä on liian pieni. Tässäkin asiassa on hyvä kääntyä osaavan myyjän puoleen.




Itse ostin tosiaan sunnuntaina heräteostoksena uudet lenkkikengät, Niken Lunarglide 5 juoksukengät jotka sopivat myös hyvin pronatoiville jaloille. Olen aistinut lievää pronaatiota oikeassa jalssani, joten nämä kengät olivat hyvä valinta, koska pronaatio-tuki näissä kengissä toimii vain silloin kun sille on tarvetta. Eli vaikka toisessa jalassa ei ole pronaatiota, niin kengät sopivat silti hyvin molemmille jaloille.





Aikasemmin olen juossut vain Nike FREE-kengillä, joita suosittelenkin lämpimästi! En ole ikinä eläissäni laittanut jalkaan yhtä hyvän tuntuista kenkään kuin Niken Free-mallin kengät, joita kaapista löytyy tällä hetkellä kaksi paria. Ehdottomasti paras kenkä ikinä! Käykää ihmeessä kokeilemassa miten ne istuvat omaan jalkaan, sillä todella monet myyjät ja urheilijatkin vannovat näiden Free-kenkien nimeen :)


Kuvat weheartit.com

Kenkien lisäksi on hyvä panostaa myös muuhun vaatetukseen. Juoksuvaatteiden pitäisi olla istuvia, mutta ne eivät saa missään nimessä kiristää mistään paikasta. Varsinkin nyt syksyllä on hyvä kiinnittää huomiota oikeanlaiseen varustukseen - vaatteiden tulee olla hengittäviä ja siirtää kosteutta pois iholta mutta niiden pitää myös pitää lämpinä jos on kylmä ilma. Kompressiosukat ovat hyvä lisä juoksijalle, sillä ne vaikuttavat jalkojen verenkiertoon ja näin ollen vähentävät nesteiden kertymistä jalkoihin - aka. turvotusta.


Kuva tumblr.com


Kun juoksureleet on kondiksessa, on juokseminen helmpompaa ja hauskempaa! Hyvissä varusteissa on helppo juosta ja ne auttavat sinua parempaan suoritukseen. Pirteät värit ja hienot releet myös inspiroivat lähtemään sinne lenkille ;) Ei muuta kuin Run Run Run.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti