keskiviikko 21. elokuuta 2013

Selkähuoltoa

Kukkuu? Ihan vahingossa tullut pidettyä vähän taukoa blogista, kun ei vain ole ollut aikaa kirjoittaa! Minä hölmö menin jälleen ottamaan tuplavuoroja elokuun loppuun asti niin eipähän tässä ehdi juuri mitään muuta sitten tehdä kuin töitä... Pitää varmaan laittaa syyskuussa puhelin kiinni kokonaa, kun en kerta osaa sanoa ei ;)

Lupasin kuitenkin viime viikolla, että jaan omat kikkani selkävaivojen hoitamiseen ja ehkäisyyn, joten tässä ne nyt viimein tulevat. Kävin tänään taas hierojalla ja toivottavasti kohta pääsen jo takaisin kunnolla treenaamaan. Voitteko kuvitella, että suurin osa niska-hartiaseudun jumeista ja pääkivuista johtuu mulla keskisormen rasitusvammasta?! Klikkailen päivät pitkät töissä kevyttä Applen hiirtä, mistä johtuen jumit kulkevat kättä pitkin hartioihin, sieltä niskaan ja lopulta päähän. Voi jumi. Tässä helpotusta jumitukseen!


1. Aloita pyörittelemällä päätä kevyesti ympäri, suurin liikkein. Vaihda välistä pyörityssuuntaa, lopettamalla liike hitaasti ja sitten jatkamalla toiseen suuntaan. Kaikki selän ja niskan venytykset ja muut liikkeet tulee tehdä aina rauhallisesti ja keskittyä itse tekniikkaan. Näiden kanssa ei hötkyillä :)




2. Venytä niskaa painamalla pää ensin suoraan eteen, sitten vuorotellen kummallekin sivulle. Venytystä voi tehostaa painamalla kevyesti kädellä .




3. Kissa-liike. Aloita seisomalla tasaisella alustalla nelinkontin. Pyöristä selkä niin kaarelle ylöspäin kuin pystyt ja laske sitten rauhallisesti alas notkolle, niin alas kuin pystyt. Toista liikettä muutama kerta rauhalliseen tahtiin.




4. Makaa lattialla selällään ja nosta jalat koukkuun vatsan päälle. Pidä käsillä kiinni polvista liikkeen ajan. Rullaa alaselkää lattiaa vasten kaartamalla rauhallisesti puolelta toiselle keinuvalla liikkeellä. Liike rentouttaa alaselän lihaksia.




5. Aloita seisomalla tasaisella alustalla, pyöristäen selkää, niin että saat kämmenet mahdollisimman lähelle lattiaa. Aloita hidas nousu ylöspäin, keskittymällä oikaisemaan jokaisen nikaman kerrallaan suoristuessasi. Kun saat selän suoristettua, pyöräytä vielä hartian ympäri suurin rauhallisin liikkein. Toista liikettä hitaasti muutaman kerran.




6. Alaselän venytys. Makaa lattialla selällään. Nosta jalat ylös ja keikkaa ne rauhallisesti pään yli. Koita saada varpaat mahdollisimman lähelle lattiaa. Kiinnitä huomiota siihen, että venytys tuntuu nimenomaan alaselässä - tarkoitus ei ole vääntää niskoja nurin :)




7. Yläselän venytys. Pyöristä selkää ja laita kädet ristiin polvitaipeiden/takareisien taakse. Vedä ylävartoloasi ylemmäs päästämättä irti käsien ristiotteesta. Anna pään roikkua rennosti alaspäin.Venytys tuntuu mukavasti lavoissa.



Itse käytän paljon myös piikkimattoa jos tuntuu jo siltä että jumit on niin pahat, ettei verikään enää kierrä. Selän huoltoa kannattaa tehdä säännöllisesti, sillä se vaikuttaa niin moneen asiaan. Mulla kun on jumit mennyt jo niin pahaksi, että lantio menee vinoon ja selkään ilmestyy ihmeellisiä mutkia, niin juoksut ja muut treenit vain sitten pahentavat asiaa entisestään. Eli otetaanpa yhteiseksi tavoitteeksi pitää selästämme huolta! Jaksaa sitten vielä vanhanakin kävellä suorassa ;)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti