Eli, maailman helpoin täytekakku syntyy tekemällä ensin 3 pannaria jakamani protskupannariohjeen mukaan. Kostuta pohjia rasvattomalla maidolla ainakin 3-4 kertaa edellisenä päivänä ennen koristelua.
Aloita täyttäminen voitelemalla ensimmäinen pohja sokerittomalla hillolla. Itse käytin Kotilan mustikka-minttuhilloa. Leikkaa banaanista ohkaisia siivuja pohjan päälle.
Sekoita 1 purkki kevytkermaa (esimerkiksi Floran 20% kermaa) sekä yksi purkki rasvatonta maitorahkaa (250g). Mausta seos Stevialla ja vaniljalla. Levitä kermaseos hillo-banaanikerroksen päälle ja lado sen päälle ohkaisia siivuja mansikoita.
Laita päälle toinen pohja ja tee siitä samanlainen kuin edellisestäkin pohjasta.
Päällimmäisen pohjan päälle ei tarvitse levittää hilloa ja banaania. Rittää kun laittaa päälle runsaasti kermaseosta ja koristelee kakun vähän reilummilla mansikkapaloilla, kuin mitä kakun väliin tuli. Valmis!
En halunnut siistiä kakun reunoja ja pursottaa kermaa reunojen peitoksi, koska mielestäni kakusta tuli ihan kiva sellaisenaankin. Vähän raffimpi kuin perinteinen täytekakku :)
Vein kakun mukanani Hämeenlinnaan, kun kävin kylästelemässä tädin luona ja kyllä maistui kaikille...Vähän kyllä pelotti maistattaa kakkua heti yli 10 ihmiselle, kun ei ollut aavistustakaan miltä se maistuisi :D Kukaan ei ollut uskoa, että kakussa ei ollut käytetty lainkaan lisättyä sokeria! Täytyy sanoa, että tämä täytekakku on kyllä tällä hetkellä ihan mun suosikki-herkkua. Sitä ei vain viitsi kauhean useasti tehdä ;)
SLURPS!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti