torstai 29. elokuuta 2013

Syke kohdalleen!

No niin, miltäs se juokseminen tuntuu? Joko alkaa olla tekniikka hallussa ja varusteet kunnossa? Kannattaa kokeilla juoksemista/hölkkäämistä alkuun mahdollisimman usein, jotta keho tottuu liikkeeseen. Ja niinkuin aikaisemmin sanoin, kannattaa alussa keskittyä vauhdin sijaan siihen, että tekniikka on alusta asti oikea. Hyviä vinkkejä juoksutekniikkaan löydät mm. täältä. Yksi yleisimmistä virheistä aloittelijoilla liittyy yleensä käsien liikkeeseen ja asentoon (?!). Enemmän vinkkejä löytyy netistä, mutta sen verran voin tästä sanoa, että luonnollisin asento käsille on noin 90 asteen kulmassa ja käsien tulisi liikkua vain eteen ja taakse - ei sivuille.



Kuva http://cdn.womensrunning.competitor.com



Jos olet kokeillut juoksemista jo useita kertoja, mutta laji ei vieläkään tunnu omalta, kannattaa harkita lajin vaihtoa. Eihän kenenkään ole pakko juosta! Tärkeintä on löytää itselle mieluinen laji, joka ei ole pakkopullaa joka kerta :)





Jos kuitenkin olet tykästynyt juoksemiseen, suosittelen ottamaan seuraavan askeleen kehityksen tiellä, nimittäin sykemittarin. Sykemittari on hyvä apuväline treenamiseen muutoinkin kuin pelkästään lenkkeilyyn. Itse käytän sykemittaria jokaisessa treenissä, jonka teen. Sykemittarin avulla pysyy kartalla omista sykealueista ja voi helposti seurata kehitystä. Sykettä on hyvä seurata, jottei tule tykitettyä jatkuvasti ihan liian kovalla teholla - tai aivan liian hissukseen.




Sykemittarin kanssa voi myös helposti huolehtia monipuolisesta kuntoilusta ja suunnitella erilaisia treenejä. Sykkeen seuraamisesta voi saada myös oivan motivaattorin treeneihin ja sykemittari voi auttaa myös esimerkiksi erottamaan normaalin väsymyksen ylirasituksesta tai alkavasta sairaudesta. Kannattaa tutustua tarjontaan ja kääntyä osaavan myyjän puoleen myös sykemittarin hankinnassa...Myös yhteensopivuus muiden laitteiden tai applikaatioiden kanssa on nykyään mahdollista, joten treeneihin saa vielä vähän enemmän motivaatiota ja tarkkuutta!




Nyt siis syke haltuun ja motivaatio kohdilleen! 


Askurruttaako mieltäsi vielä jokin juoksemiseen liittyvä kysymys? Voit esittää kysymyksiä kommentoimalla tähän tekstiin tai lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen lara.feelgoodinc@gmail.com - vastailen mielelläni sikäli kuin osaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti