keskiviikko 14. elokuuta 2013

PEPPUTREENI

Mä tiedän, oon huono ihminen! ;) Lupasin laittaa pepputreenin jo viime viikolla mutta se tuleekin vasta nyt. Mutta puolustukseni, mulla on kyllä oikein hyvä syy siihen, etten ole sitä aikaisemmin saanut laitettua. Nimittäin lauantaina mulla iski aivan kamala päänsärky, joka johtui lihasjumeista! Pääsin hierojalle vasta tänään ja nythän se vasta joka paikkaan sattuukin, mutta onneksi sen tästä eteenpäin pitäisi ainakin helpottaa...Joka tapauksessa, tässä tätä pepputreeniä nyt tulee!


LIIKE 1



Makaa selällään lattialla ja nosta jalat koukkuun tason tai steppilaudan päälle (jalkojen nostaminen korkeammalle tuo liikkeeseen hieman enemmän haastetta). Nosta lantiota ylöspäin puristaen samalla pakaralihaksia tiukasti. Laske alas, mutta älä anna pakaroiden ja alaselän missään vaiheessa koskea aivan lattiaan.

Toista liikettä reippaasti 1 minuutti.




LIIKE 2



Sama kuin LIIKE 1, mutta nosta toinen jalka ylös ja pidä se ylhäällä koko toistojen ajan.

Toista liikettä molemmilla jaloilla 1 minuutti. (Jos tuntuu aivan kamalalta, niin käytä vain puoli minuuttia per jalka.)




LIIKE 3



Seiso nelinkontin, kämmenet suurin piirtein olkapäiden tasolla lattiassa kiinni ja polvet suurin piirtein lantion tasolla lattiassa kiinni. Nosta toinen jalka sivulle koukussa 90 asteen kulmaan ja sitten potkunomaisesti suorista jalka sivulle. Palauta jalka samoja liikeratoja takaisin.

Toista molemmilla jaloilla 1 minuutti.




LIIKE 4


Makaa vakaasti lankussa, toinen jalka 90 asteen kulmassa kattoa kohden. Nosta jalkaa suoraan ylöspäin niin paljon kuin pystyt, ilman että liikutat lantiota ja alaselkää. Liike on pieni, mutta kohdistuu oikeisiin paikkoihin!

Toista molemmilla jaloilla 1 minuutti. 

Liikettä helpottaakseen tämän voi tehdä myös nelinkontin, kuten edellisen liikkeen.




LIIKE 5


SUPERWOMAN! Eli makaa lattialla kädet ojennettuna pitkälle eteen ja jalat suorana. Nosta käsiä ja jalkoja yhtäaikaisesti ja muista puristaa niitä pakaralihaksia yhteen ;)

Toista liikettä reippaasti 1 minuutti.




LIIKE 6


Peruskyykky. Tämän voi tehdä myös käsipainot käsissä, kädet roikkuen vartalon sivuilla tai tangon kanssa, jolloin kyykkyyn saa enemmän tehoa. Mutta ilmankin siis menee, jos kotona ei ole lisäpainoja. Takapuolta vaan pitkälle ja aina ylös tullessa on muistettava puristaa pakaroita.

Toista liikettä reippaasti 1 minuutti.




LIIKE 7


Sumokyykky. Sama kuin peruskyykky, mutta jalat leveämmin.

Toista liikettä reippaasti 1 minuutti.




VALMIS! Tämä kestää noin vartin verran. Yksi sarja toimii silloin, jos olet alkuun esimerkiksi lämmitellyt vaikka kevyellä lenkillä. Tätä sarjaa voi myös toistaa esimerkiksi 3 sarjan kiertona, jolloin saadan 45 minuutin tehokas peppujumppa aikaiseksi! tätä oli ihan kiva tehdä telkkaria katsoessa.

Tämä jumppa on mielestäni hyvä kotijumppa, koska siihen ei välttämättä tarvitse edes mitään välineitä! Ja todella hyvä eritoten, jos on skipannut päivän treenit ja illalla iskeekin morkkis ;) Ei tällä tietenkään ihan sellaista Lopez-peppua saa aikaiseksi - siihen tarvitaan jo ihan oikeasti joko geenejä tai isoja painoja salilla - mutta pientä muotoa ja kiintetystä ihan varmasti luvassa jos jaksaa panostaa. Ja hikikin tuli, niinkuin kuvasta näkyy!







2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä treeni! Kyll jalois/pepus tuntu :) (ja kuvatki oli selkeitä)
    Mut tosta perus kyykystä, kun tekee kyykkyä niin pitääkö sen tuntua pakaroissa reisien lisäks? Koska mä sain sen vaa tuntuu reisis :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että treeni puree muillakin! :) Peruskyykyssä on tosi tarkkaa, että asento on oikea - paino on kantapäillä, polvet eivät saa ylittää varpaita alastulossa ja peppu laskeutuu pitkälle taakse. Ylöstulossa kannattaa vielä supistaa pakaroita kunnolla. Hakemalla löytyy yleensä oikea!

      Poista