tiistai 3. syyskuuta 2013

Lenkin jälkeiset venytykset

Ajattelin jakaa juoksuintoilijoille vielä yhden vinkin lenkkeilyyn liittyen - nimittäin venyttelyohjeen. Perus venyttelyt on varmasti kaikilla hallussa, joten ei niistä sen enempää - tosin jossain vaiheessa ajattelin tehdä oikein venyttelyvideo-postauksen(!). Mutta nyt jos olet tosissasi innostunut juoksemisesta ja ylipäätään lenkkeilystä, niin olisi hyvä muistaa venytellä myös jalkapohjia ja jalkapöytää.

Itselläni ainakin jalkapohjat ilmoittavat herkästi tarvitsevansa huoltoa :) Nämä pari venyttelyä on lisäksi todella helppo ja nopea tehdä - tulee kätevästi hoidettua vaikka telkkaria katsoessa. Eli näin edetään...




Venytä jalkapöytää seisomalla selkä suorassa yhden jalan varassa ja painamalla toinen jalka varpaat ja jalkapöytä lattiaa vasten. Lyhytkin venytys riittää, varsinkin jos muistat tehdä näitä jokaisen lenkin jälkeen ;)




Venytä jalkapohjia istumalla sääriesi päälle niin, että varpaat jäävät kuitenkiin suoraan kosketukseen lattiaan. Istu säärien päälle niin tunnet venytyksen. Venytystä voi tehostaa nojaamalla kunnolla taaksepäin.




Tennispallo tai varta vasten tähän tarkoitukseen oleva hierontapallo on myös mainio apu juoksemisen rasittamille jaloille! Rullaa palloa edestakaisin jalkapohjan ja lattian välissä - painetta voi itse säädellä sen mukaan kuinka paljon painoa varaa rullattavaan jalkaan. Itse käytän tuota ihanaa nystyräpalloa myös töissä ja rullailen sillä työpöydän alla.




Näillä mennään. Pienistä jutuista on välistä suuri apu :) Onko kellään muita vinkkejä juoksun jälkeisestä rasituksesta selviytymiseen?


Seuraavaksi laitan postauksen HIIT-haasteesta, jonka aion itse aloittaa tällä viikolla ja toivon mukaan saan myös jonkin muun innostumaan mukaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti