torstai 19. syyskuuta 2013

Bosutreeni

Jeij, mä sain oman bosun kotiin! Sain sen ilmaiseksi, koska se oli rikki. Siinä oli aika iso reikä keskellä koko komeutta, niin mä pyysin sitten pyörähuollon poikia paikkaamaan sen ja teippasin vielä jesarilla siihen päälle. Katotaan kuinka kauan siinä ilmat pysyy, kun mä sillä kotona jumppailen ;)

Innostuin heti kuvaamaan sitten bosu-treenin, jonka haluan jakaa kaikkien kanssa! Näitä liikkeitähän voi sitten soveltaa myös salilla omiin treeneihin tai tehdä tällaista bosu-circuitia kotona jos siellä nurkissa sattuu bosu pyörimään :) Valitettavasti mun Photoshop kenkkuilee taas, niin en saanut kuvia muokattua ollenkaan. Vähän on sen vuoksi heikko kuvan laatu, mutta eiköhän niistä pääidean saa...


BOSUTREENI


Liike 1





Nojaa kädet bosun päällä, selkä suorana leveässä haara-asennossa. Vartalon on oltava aina jalkojen ollessa suorana tai haara-asennossa, yhtä suorassa kuin lankku-asennossa! Hyppää haara-asennosta jalat yhteen, keskivartalo edelleen tiukkana. Tästä hyppäytä jalat eteen, aivan rinnan alle ja saman tien takaisin jalat suoraksi. Hyppää taas haara-asentoon ja toista liikkeitä samalla tapaa.

Haara-suora-kyykky-suora-haara. 

En tiedä mikä tämän liikkeen nimi oikeasti on?! :) Hyvää keskivartalotreeniä se joka tapauksessa on ja sopii hyvin myös lämmittelyyn.



Liike 2



Vatsat bosun päällä. Tähän sitten mielellään myös lisäpainoa mukaan! tuttu liike vatsalihastreenistä



Liike 3







Punnerrus bosu nurinpäin. Tämä jos joku oli haastavaa! Itselläni kun ei ole tuo rinta muutoinkaan mikään vahvin alue, niin sai kyllä todella tuskaisena näitä punnertaa :D



Liike 4




Lantion nostot toinen jalka ilmassa ja toinen bosun päällä. Tämäkin liike on jo ennenstään tuttu pepputreenistä.



Liike 5



Kyykky bosun päällä, bosu nurinpäin. Tämä oli myös varsin haastava liike. Sanoisin, että erittäin hyvä tasapainoharjoitus, jos ei käytä painoja tässä mukana.



Liike 6




Haukkarit tasapainotellen bosun päällä. Tämä liike ei itse asiassa ollut mielestäni yhtään niin haastava kuin esimerkiksi kyykky tuossa bosun päällä tasapainoillen. Lisäpainoista saa mukavasti varmuutta tuohon seisomiseen, eikä bosu heilu edestakaisin aivan holtittomasti :)


Tätä jumppaa voi hyvin tehdä circuitina, esimerkiksi 5 kierrosta ja jokaisella kierroksella tietty määrä toistoja (oman jaksamisen mukaan) tai sitten voi tehdä jokaista liikettä vain yhden kierroksen, mutta niin monta toistoa kun vain menee.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti