sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Joogaharjoitus

Hahaa! Mä olin jo aika varma, etten taaaaaaskaan saisi tehtyä lupaamani postausta ajoissa, mutta ehdinpäs sittenkin! Tässä siis tulee lupaamani joogaharjoitus :)


Itse en ole kummoinenkaan joogi. Ohjatuilla tunneilla hengitykseni ei ikinä kulje oikeassa rytmissä ja olo tuntuu välissä todella urpolta kun en saa aikaiseksi samanlaista 'flowta' harjoitukseeni. Siksipä en pidäkään ohjatuista joogatunneista, mutta teen mielelläni kuitenkin tällaisia joogan omaisia harjoituksia omassa rauhassa, oman hengitykseni mukaan, omalla flowlla. 

Tämä nimenomainen harjoitus sopii hyvin tehtäväksi myös ennen juoksulenkkiä - tällä saa paikkoja vähän auki ennenkuin lähtee revittelemään. Ja tämä on siis helppo aloittelijallekin, eli ei tarvitse olla aiempaa jooga-kokemusta. 


Liike 1



Alkuasento. Seiso jalat lantion levyisessä haara-asennossa ja kurota käsillä lattiaan. Rentouta niska - eli pää roikkuu eikä niska jännity. Hengittele rauhassa ja syvennä venytystä jos takareidet antavat periksi.


Liike 2



Nosta alkuasennosta kädet sivujen kautta hitaasti ylös etuvistoon. Jalat taipuvat saman aikaisesti pieneen koukkuun. Käsiä ylös nostaessasi kiinnitä huomiota siihen, etä lapaluut eivät liiku - kädet nousvat, mutta hartiat eivät nouse korviin. 


Liike 3





Palaa edellisestä liikkeestä takaisin alkuasentoon (liike 1). Astu tai hyppää sitten toinen jalka taakse - etummainen tukijalka pysyy noin 90 asteen kulmassa. Nosta kädet jälleen hitaasti sivukautta ylös. Hartiat pysyy edelleen käsien noustessa alhaalla.


Liike 4



Laske edellisestä liikkeestä (liike 3) kädet alas lattiaan asti. Nosta sitten toinen käsi ylös ja venytä rintalihasta.


Liike 5




Soturi 3. Palaa edellisestä kylkiventyksestä takaisin alkuasentoon. Nouse alkoasennosta hitaasti selkää pyöristäen ylös ja nosta kädet kohtisuoraan ilmaan. Taivuta ylävartaloasi eteenpäin ja nosta samalla toinen jalkasi ylös. Lopputuloksena pitäisi olla lähes vaakasuora soturi. Huomasin tätä harjoitusta tehdessäni, että mulla on niin paikat jumissa etten yhtään taipunut oikeisiin asentoihin :)


Liike 6



Palaa soturista jälleen alkuasntoon ja siirry sivulankkuun. Nosta toinen käsi ylös tehostukseksi.


Liike 7





Laskeudu sivulankusta punnerrusasentoon. Kämmenet lattiassa, suunnilleen olkapäiden alapuolella, jalat suorana varpaat lattiassa. Käännä nilkat suoriksi, jalkapöydät lattiaan. Taivuta selkää mutkalle taaksepäin, hartiat pysyen alhaalla.


Liike 8



Harjoituksen loppuun voi vielä tehdä hyvän keskivartaloharjoituksen, joka samalla toimii hyvin tasapainoharjoituksena. Nojaa aavistus taaksepäin, kädet selän takana sormet osoittaen selkääsi kohden. Nosta jalat suorassa ylös, noin 45 asteen kulmassa. Tuo kädet mukaan liikkeeseen nostamalla kädet vaakasuoraan eteesi. Tämä on mulle itselle aika haastava liike vielä toistaiseksi. Mitä pidempään pysyt, sen parempi!


Ja se oli siinä! Tee harjoituksen liikkeet 2 kertaa. Yksipuoliset liikkeet tehdään toisella kerralla toiselle puolelle - eli jos teet ensimmäisellä kierroksella liikkeet esimerkiksi oikealla jalalla, niin toisella kierroksella vaihdat vasempaan jalkaan.




                                      




Vähän liian haastava oli tämä videon editointi minulle, niin nytpä sitten ei kuulu ääntä ollenkaan :D Mutta seurata voi tästä helpommin, miten liikkeet tehdään. Ensi kerralla sitten ehkä saan jo äänenkin mukaan :D Ihanaa sunnuntaita kaikille!

Psssst, pääkaupunkiseutulaisille on tarjolla ilmaista darrajoogaa joka sunnuntai Pranamassa, Kluuvin 3 kerroksessa. Etsi Facebookista ryhmä Darrajooga ja liity mukaan parantelemaan oloja ;)














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti