perjantai 13. syyskuuta 2013

HEVI-osaston terveyspommit

Ensinnäkin, kiitos kaikille ihanille ystäville, jotka ottivat yhteyttä eilisen postauksen jälkeen ja osoittivat myötätuntoa - lohduttaa tietää, että täältä löytyy vielä muitakin, jotka välittävät. Siis suuri kiitos kaikille <3

Sitten vähän kevyempään aiheeseen (lupasinhan, että sellaistakin on vielä tällä viikolla tulossa)! Nimittäin vihanneksiin ja hedelmiin. Juuuu kyllä! Kaikkihan tietävät, että vihannekset ja hedelmät ovat terveellisiä, mutta niissäkin on eroja. Suuria eroja!





Kuva http://recipes.howstuffworks.com



Vahvan väriset (yleensä puna- ja oranssisävyt) vihannekset ja hedelmät viestivät värillään sen sisältämästä luonnollisesta väriaineesta - lykopeenista, joka on erittäin hyvää terveydelle. Lykopeeni on antioksidantti, joka on havaittu erittäin hyödylliseksi terveydelle. Parhaimmillaan se jopa hidastaa soluille vahingollista hapettumisprosessia, joka voi johtaa jopa syöpään.

Tomaatti on parhain lykopeenipommi! Lisäksi tomaatissa on C-vitamiinia, A-vitamiinia ja runsaasti beetakaroteenia, jotka kaikki suojaavat soluja hapettumiselta ja vaikuttavat positiivisesti vastustuskykyyn. Sadassa grammassa tomaatteja on noin 20 kaloria. Mitä siis vielä odotat?


Kuva bhmpics.com


Lykopeeniä löytyy myös muista vahvan värisistä hedelmistä ja kasviksista. Tomaatin jälkeen eniten lykopeeniä on esimerkiksi vesimelonissa, punaisessa greipissä, veriappelsiinissa, guavassa ja papaijassa. Kuulostaa ihan mun seuraavalta hedelmäsalaatilta!

Pidä nämä mielessä seuraavan kerran kun teet ostoksia HEVI-osastolla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti