lauantai 7. syyskuuta 2013

HIIT-haaste

Kamalaa kun mulla venyy nämä postaus-välit! Meillä ei ole kotona uudessa asunnossa vielä nettiä niin olen ihan hukassa. Puhelimestakaan en pysty enää jakamaan nettiä kun sekin toiminto lopetti toimintansa. En pysty edes shoppailemaan netissä! KAMALAA :D

Nyt kuitenkin kun sain netin hetkeksi käyttöön ja 5 minuuttia ylimääräistä aikaa, niin ajattelin jakaa tämän HIIT-haasteen tänne. HIIT on kaikille varmaankin jo aivan tuttu käsite, mutta kerrataanpa silti lyhyesti mitä se on. HIIT eli high intensity interval training on lyhytkestoista ja tehokasta treeniä, jossa sykkeet pysyy jatkuvasti korkealla, vaikka treenin aikana vuorotellaan kovilla ja pienillä tehoilla. Intervallitreenin aikana rasva ei juurikaan pala, sillä se on niin kovatehoista, että syke pysyy anaerobisen alueen puolella. Treenin jälkeen rasva kuitenkin alkaa palamaan ja sitähän saattaa kestää todella kauan aikaa - riippuen tietenkin treenin kestosta ja tehosta.




Haastan nyt kaikki lukijat mukaan seuraavaan HIIT-haasteeseen, jonka tarkoituksena on parantaa huikeasti hapenottokykyä ja samalla kunto kasvaa ja rasva palaa! Tein tämän saman ohjelman syksyllä 2012 ja toimi kyllä erittäin hyvin...




Eli, ensimmäisellä viikolla aloitetaan 4 minuutin intervallitreenillä. Vuorottele juoksua ja kävelyä 30 sekunnin välein. Aloita juoksemalla ihan täysillä ensimmäiset 30 sekuntia, kävele sitten seuravaat 30 sekuntia ja jatka tätä koko 4 minuutin ajan. 




Intervallitreeni tehdään kaksi kertaa viikossa ja joka viikko aikaa lisätään 1 minutti. Treeniä jatketaan 15 minuuttiin asti. Ensimmäinen 4 minuuttia ei kuulosta pahalta, mutta kuulemani mukaan monella on tullut oksu ekan kerran jälkeen :D Itse aloitin haasteen tänään juoksemalla ensimmäiset 4 minuuttia ja kyllähän se tuskaista oli! Teen ensi viikolla 4 minuutin treenin kuitenkin vielä 2 kertaa ja jatkan sittein viikottain ajan pidentämistä.




Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan? :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti