torstai 17. lokakuuta 2013

Maito-ongelma?!

Oon viime aikoina havainnut, että tietyt maitotuotteet ei oikein sovi mulle. Ehkä olen joutunut saman vitsauksen uhriksi, jonka monet fitness-urheilijat kokevat - eli tullut yliherkäksi maitotuotteille! Luin jonkin aikaa sitten Elina Hytösen blogista pitkän kirjoituksen maidosta ja sen haitoista ja päätinkin kyseisen kirjoituksen lukemisen jälkeen vähentää maitotuotteita oikein isolla kädellä! Jos et vielä ole lukenut kyseistä kirjoitusta, suosittelen lämpimästi - löydät sen täältä.

Ihan tässä parin viikon aikana olenkin sitten huomannut, että vatsani reagoi huonosti tietynlaisiin maitotuotteisiin, kuten esimerkiksi kaupan valmiiksi maustettuihin maitorahkoihin (esim. Vitalinea, Skyr) ja joihinkin maitopohjaisiin proteiinijuomiin. Eilinen söin ennen jalkatreeniä juuri jonkun valmisrahkan ja siitähän sitten kärsittiin koko treenin ajan. Tosi kiva!


Vielä hymyilyttää ennen kyykkyjä :D


En kuitenkaan saa oireita (vielä) tavallisesta luonnonjogurtista, kreikkalaisesta jogurtista ym. saman tyyppisistä tuotteista. Hmph. Nyt on vähän vaikeampi napata mukaan nopea välipala kaupasta, mutta ei se mitään - kyllä se tästä... Nyt pitääkin sitten alkaa kehittelemään kreikkalaisesta jogurtista omia herkkureseptejä.

Tässä ensimmäinen, yksinkertainen, mutta hyvä :)







Luumuja, mustikoita, manteleita ja kreikkalaista jogurttia. Vähän hunajaa makeuttajaksi ;) Avot!





4 kommenttia:

  1. Maitotuotteista tulee aikalailla muutakin ongelmaa, mutta senhän tiedätkin jo kun olet lukenut tuon loistavaakin loistavamman artikkelin. Itse olen todennut, että raakamaito tai raakamaidosta tehdyt tuotteet ja ulkomaiset juustot eivät aiheuta oireilua yhtään samalla tavalla kuin perus maitorahka ja raejuusto.
    Sama pätee myös viljatuotteisiin, ulkomaisia kestää, suomalaisia ei.

    Evääksi passaa loistavasti luomumantelit, pähkinät, avokado yms. :) ei aina tarvitse olla maitopohjaista välipalaa tai ruokaa muutoinkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei tuolta kaupoista onneksi ruoka yleensä lopu kesken, että kyllähän sieltä aina jotain välipalaa löytää :) Tämä on mulle henkilökohtaisesti taas vain tottumuskysymys, koska tähän asti on puputettu melko paljon niitä maitotuotteita välipalana :)

      Poista
    2. Et ole ainut. Aika monet muutkin ovat ihan ihmeissään et mitä söisi jos ei maitotuotteita :) mut se kannattaa!

      Poista
    3. Ehdottomasti! Varsinkin tuon Elina Hytösen kirjoituksen lukeneena ei oikeastaan edes harmita tämä uusi juonenkäänne :)

      Poista