maanantai 21. lokakuuta 2013

Uusi aamuherkku

Uusi viikko taas ja neiti nuhanenä suuntaa jälleen töihin vaikka nenä on yhtäaikaisesti tukossa sekä vuotaa kuin Niagaran putous :D Kohtuullisen hyvä mieli on kuitenkin, sillä eilen tapahtui jotain kerrassaan eriskummallista - sain poikaystävän kokkaamaan mulle, koska olin kipeä. Ihme ja kumma! Ohjasin sohvalta, miten tehdään itse helpot burgerit ja tällaisia niistä sitten tuli.





Täysjyväsämpylöitä, paljon salaattia ja pinaattia pohjalle, kurkkusalaattia, omatekoinen pihvi ja höystöksi vielä vähän Aura-juustoa. Namps. Hyvää oli! Toivottavasti saisin joskus muulloinkin sen poikaystävän valmistamaan ruokaa, eikä vain silloin kun olen kipeä ;)




Laitoin eilen illalla myös aamuksi valmiiksi Chia-vanukkaan jääkaapiin! Joku ihana anonyymi lukija vinkkasi tästä mulle, kun tuskailin aamupuuron syönnin kanssa ja nyt vihdoinkin pääsin tätä herkkua kokeilemaan. Tämä oli kerrassaan mainio päivän aloitus ja helpotti mun maanantaita huomattavasti, kun ei tarvinnut amulla kiireessä vielä puuroakin keittää. Ihana. Kerrassaan ihana. Tätä syödään meillä jatkossakin! Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen chian siemeniä, koska vanukas tuntui jäävän vähemmällä määrällä hieman löysäksi...

- 2,5dl mantelimaitoa
- 4 reilua ruokalusikallista chian siemeniä
- mausta reilusti vaniljajauheella tai aidolla vaniljalla

Sekoita ainekset keskenään ja anna seisoa. Sekoittele muutaman minuutin kuluttua seosta uudelleen ja nosta yön ajaksi jääkaappiin valmistumaan. Tadaa! Aamulla vanukas on valmiina jääkaapissa.

Mukaan marjoja ja hedelmiä oman maun mukaan.

Yhtä täyttävä tämä chia-elämys ei ollut kuin normaali aamupuuroni, mutta leipäviipale keitetyllä munalla kahvin kanssa kruunasi koko aamupalan. Hyvä ruoka, parempi mieli :)

2 kommenttia:

  1. Upea resepti! En ole tutustunut chia-siemeniin vielä, mutta hienoa löytää sille käyttötarkoituksia. Pakko kokeilla. :)

    Mukavaa viikkoa,
    - Mai
    ilonpaiva.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Itse heittelen niitä vähän joka paikkaan :D

      Poista