keskiviikko 9. lokakuuta 2013

NRJ Naisten Hyvinvointi-ilta

Pääsin eilen osallistumaan NRJ:n naisten hyvinvointi-iltaan, jota veti NRJ:n oma energiapakkaus Tuija Pehkonen. Puhujina tapahtumassa olivat Jutta Gustafsberg ja mun oma idoli Satu Kalmi :) Jos et itse päässyt tapahtumaan paikalle, niin ällös hätiös - tai jotain sinne päin :D Tässä tulee nimittäin tiivistys siitä, mistä illan aikana puhuttiin...

Jutta aloitti puhumalla tyytyväisyydestä. Keskeisimpänä ajatuksena puheessa oli, että jokainen ihminen pyrkii tai ainakin tulisi pyrkiä olemaan elämässä onnellinen. Jos et siis ole onnellinen, niin pitää miettiä mitä asialle voi tehdä. Jos et esimerkiksi ole tyytyväinen itseesi ja ulkomuotoosi, niin pitäisikö asialle tehdä jotain? Muutoksista puheen ollen siirryttiinkin sitten luontevasti keskustelemaan myös syistä, joihin ihmiset monesti vetoavat kun muutokseen ei päästä - ei ole esimerkiksi aikaa kuntoilla, väsyttää, on niin kiire, elämäntilanne on huono jne. Jutta huomautti, että nämä ovat kaikki vain tekosytä (kaikkihan sen tietää) :) Jutta kehotti meitä katkaisemaan kiireen vaikka esimerkiksi vain pysähtymällä hengittämään. Kiire on vain jotain, mikä ihmisellä on päässä. Katkaise kiire ja opi hengähtämään! Jutan mukaan ihmisen pitää myös opetella välttämään ylikuormitusta ja opittava sanomaan ei - se pieni sana voi pelastaa paljolta ylimääräiseltä, joka vaikuttaa loppupeleissä sinun omaan hyvinvointiisi. Ja samaten ihmisten pitäisi lopettaa valittaminen, sillä ei ole kovin viisasta valittaa omista valinnoistaan. Jos olet esimerkiksi itse valinnut tehdä 24/7 töitä, siitä tuskin kannattaa sitten valittaa. Elämä on valintoja täynnä :)


Jutta :) Kuva telkku.com



Jutta suositteli kaikkia paikallaolijoita elämään hetkessä. On ihmisiä, jotka elävät menneisyydessä ja myös tapauksia, jotka haihattelevat ja elävät tulevaisuudessa. Jos elät hetkessä, saat elämästä paljon enemmän irti! Älä aloita dieettiä ensi viikolla, vaan aloita se nyt! Älä muistele, että kun mä silloin olin niin hyvässä tikissä - voit vieläkin olla sitä, jos teet asialle jotain NYT! Jos haluat ensi kesäksi rantakuntoon, mieti itse tavoite ja tee päätös. Ilman tavoitteita treenaaminen ei Jutan mukaan kannata ja jos tavoite sattuu olemaan todella kova - esimerkiksi erittäin suuri painonpudotus, niin tavoitetta kannattaa pilkkoa pienempiin osiin. Liian suurta palaa ei kannata haukata heti kerralla, sillä se ei motivoi. Kun tavoite on selvillä, on helppo tehdä päätös - nyt mä sen aloitan!

Puheensa Jutta päätti "itsehillintälihakseen" ja alitajunnan vaikutukseen :) Jutta on kertomansa mukaan erittäin kiinnostunut hypnoosista ja etenkin alitajunnasta. Alitajuntaa voi Jutan mukaan kehittää, syöttämällä sille ajatuksia. Esimerkiksi dieetillä voi hyvin syöttää alitajunnalle viestejä, vaikkapa vain toistamalla itselleen, että minä kyllä pystyn tähän. Kun alitajunta saa tarpeeksi toistoa, se alkaa työstää niitä ajatuksia, joita sille syötetään ja täten toteuttaa niitä. Oikein mielenkiintoista :) Loppuun Jutta kehotti myös treenaamaan tätä ns. "itsehillintälihasta", eli: käytä itsehillintääsi, tai menetät sen. Rasittamalla itsehillintääsi, teet siitä vahvemman. Ja ettei sitä "itsehillintälihastakaan" tarvitsisi ihan äärimmilleen rasittaa, niin "Lopeta, ennekuin aloitat!". Eli, paljon helpompaa on olla ottamatta yhtään sipsiä, kuin ottaa vain yksi sipsi isosta sipsipussista ;)



Satu <3 Kuva pakkotoisto.com



Satu keskittyi puheenvuorossaan enimmäkseen ruokavalioon. Mä oon todella vahvasti Sadun kanssa samoilla linjoilla siitä, että ihmisten pitää käsittää, ettei kehitystä tapahdu, jos ravintopuoli ei ole kunnossa. Ruokailun on oltava säännöllistä ja siinä pitää olla rutiineja - Sadun mukaan 6 kertaa päivässä olisi hyvä syödä, noin kolmen tunnin välein. Ehdottomasti ei yli neljän tunnin ruokailuvälejä! Sadun mukaan ei kannata liiaksi tuijotella kaloreita, vaan sitä mistä ne tulee. Ruokavaliossa pitää olla tarpeeksi proteiinia (Sadun suositus perus naiselle noin 25g protskua joka aterialla), hiilihydraatteja (kuten pastaa, riisiä, perunaa jne.) sekä oikeanlaista RASVAA (oliiviöljy, pähkinäöljy, kookosöljy, pähkinät, avokado jne.), jotta keho myös polttaa rasvaa.

Sadun mukaan ruokailussakin kokonaisuus ratkaisee, eli jos muutoin noudattaa hyvää ruokavaliota, niin voi välistä sallia itselleen myös pientä herkuttelua :) Mutta rasvaisia ruokia, kuten mäkkisafkaa, friteerattuja/uppopaistettuja ruokia tulisi silti välttää. Lisäravinteiksi hyvän ruokavalion rinnalle Satu suosittelee monivitamiinia, D-vitamiinia, C-vitamiiia, omegoita sekä magnesiumia. Kovan salitreenin jälkeen (tai erityisen kovan jonkin muun treenin jälkeen) olisi hyvä juoda myös palautusjuoma.


Kuva askmenanswers.com



Satu huomauttaa, että jos kehoa haluaa muokata, niin ainoa tie siihen on kuntosalilla (ja tietenkin ruokavalio kunnossa). Painonpudottajien kannattaa ottaa ohjelmaan mukaan myös aerobinen liikunta - Satu suosittele esimerkiksi aamulenkkejä tyhjällä vatsalla. Loppuun Satu ohjeisti, että treeniohjelma tulisi olla tarkkaan suunnitetu itselle sopivaksi ja jotta kehitystä tapahtuisi, niin välillä on treenattava todella kovaa ja ylitettävä itsensä! Hyvä Satu!


Itse en juurikaan saanut tapahtumasta irti mitään uutta tietoa, mutta totesinkin itselleni, että olisin aika huono työssäni, jos kaikki olisi ollut minulle aivan uutta :D Fiilis oli kuitenkin huikea, sillä 600 naista oli tapahtumassa mukana ja suurin osa oli oikeasti etsimässä sitä motivaatiota ja neuvoja sieltä...Taisin olla yksi harvoista, joilla nousi käsi 600 päisessä yleisössä, kun Jutta kysyi, kuka on oikeasti, rehellisesti täysin tyytyväinen omaan vartaloonsa! Ainoa asia, missä en ole täysin samaa mieltä, on aamulenkki tyhjällä vatsalla - mutta siitä lisää toivottavasti vielä tällä viikolla, mikäli messuhumuissa ehdin bloggailemaan :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti